måndag 19 mars 2012

En trygg famn



En hund som bärs i säkerhet in till hägnet slår det mesta i bildväg. Just nu råder panik i Cernavoda, alla gatuhundar ska fångas in av kommunens hundfångare och sedan skickas till ett dödsläger.

Vi här i Sverige mailar våra protester till stadens borgmästare, vi räknar om det finns plats för en hund till hemma hos oss och vi känner en sådan vanmakt...

Men det är viktigt att låta tanken vila för en stund hos de hundar som faktiskt räddas, samt se till vad som ytterligare står i vår makt att göra. Vi kan sprida information om hur underbart det känns i hjärtat att adoptera en hemlös hund. Vi kan sponsra en hunds resa till Sverige - imorgon sänker Hundhjälpen överlåtelsekostnaden på ytterligare sex hundar som har varit länge i vårt program - och vi kan affischera, skicka protestmail igen. Sist, men inte minst, titta på bilden på nytt och se hur belåten hunden ser ut. Strax efter att bilden togs, så fick han äta sig mätt. Något som han säkert inte hade fått göra på länge.

5 kommentarer:

  1. Har man inte gjort något tidigare är det dags NU!

    SvaraRadera
  2. Frutansvärt det som händer i Cernavoda, Tack Hundhjälpen för att ni finns.
    Bodil

    SvaraRadera
  3. Fantastiskt vilket jobb ni alla gör! Önskar att jag kunde adoptera en hund men det fungerar inte nu. Försöker skänka en slant och tipsa andra så länge. Keep up the good work!

    SvaraRadera
  4. Kan man inte få stopp på detta vansinne d.v.s dödshängsuppsamling genom att skriva om detta i ex.vis expressen, aftonbladet m.m.
    Kanske skulle man kunna starta en stor insamling med hjälp av media då läget tycks vara väldigt akut.I alla fall så att man kan köpa loss alla hundar som nu sitter där. Men framför allt ... det måste ju kunna finnas något sätt att få den djurplågande borgmästaren att ändra sig gällande sina barbariska ideer. Kanske ett repotage borde göras i media om honom och hans grymma metoder, så att han får stå till svars för vad han sysslar med inför världen. Har inte Rumänien och dess grannländer kommit längre i utvecklingen än så här!???
    Hundhjälpen och andra organisationer borde hyllas till skyarna för eran fantastiska insats, men det måste vara fruktansvärt att behöva välja vilka som man ska rädda.

    SvaraRadera
  5. Ni gör ett underbart jobb, ge aldrig upp! Hundarna förtjänar verkligen ett LIV! Va söt hunden på bilden va (även killen):)

    SvaraRadera